Originea verighetelor datează încă din timpuri străvechi. Primele mențiuni vin din Egiptul antic, unde viitoarele cupluri obișnuiau să facă schimb de inele din metal, simbolizând dragostea și devotamentul dintre soț și soție. Această tradiție s-a răspândit ulterior în lumea creștină, unde a devenit un element fundamental. Cât privește forma rotundă a verighetei, aceasta a însemnat atât în lumea antică, cât și în perioada contemporană simbol al perfecțiunii și al eternității.În europa există anumite deosebiri în ceea ce privește mâna pe care se poartă verigheta. În partea de est a europei, preponderent în țările ortodoxe, verigheta se poartă pe inelarul de pe mâna dreaptă, semnificând puritatea și credința în Dumnezeu, pe când în occident verigheta se poartă pe inelarul de pe mâna stângă, prin care trece o venă ce ajunge la inimă, contribuind astfel la fortificarea căsniciei.

În ultimii 20 de ani au apărut numeroase modele de verighete ce au forme, combinații, lățimi sau grosimi diferite. Așadar, dacă exteriorul inelului determină designul acestuia, atunci interiorul verighetei răspunde de confortul pe care îi va oferi posesorului pe parcursul timpului. Verigheta trebuie să fie bine fixată pe deget, dar nu prea strâns și nici prea larg încât să alunece de pe deget, iar lățimea inelului determină stilul care vi se potrivește. În cazul în care degetul dvs. este gros sau lung, atunci trebuie să alegeți o verighetă lată, în caz contrar o verighetă îngustă. Alegerea verighetelor este un proces armonios, plin de emoții pozitive pentru viitorul cuplu, iar noi vă vom ajuta ca preferințele și dorințele dvs. să fie îndeplinite.

Aurul în stare naturală are culoarea galbenă și reprezintă unul din cele mai valoroase metale folosite în industria bijuteriilor. După ce este dobândit, aurul este topit pentru a fi turnate lingouri. Pentru a crea culoarea dorită, aurul (585) este amestecat cu alte metale:
   - Roșu Cu – 32,55% și Ag – 9%
   - Galben Cu – 22,75% și Ag – 18,75%
   - Alb Ni sau Pd – 16,5% și Ag – 25,5%

Aceste metale ce intră în amestec oferă nu doar culoare dar și duritate, deoarece Aurul pur titlul 999,99 este foarte moale, iar bijuteria confecțioanată astfel nu este rezistentă, de aceea este necesar ca aurul să fie în amestec cu alte metale pentru a fi mai dur. Echilibrul ideal este atins prin titlul 585 și 750.

Titlul 585 – care mai este numit popular proba 585 reprezintă că într-un gram este 58,5% (Au) iar celelalte 41,5% sunt alte metale cum ar fi Cupru, Argint, Nichel, Zinc, Paladiu. Prin aceste metale, bijuteria produsă la fabrică capătă rezistență și culoarea dorită cum ar fi Roșu, Galben, Alb.

Titlul 750 – într-un gram este 75,0% (Au) iar celelalte 25,0% sunt alte metale cum ar fi Cupru, Argint, Nichel, Zinc, Paladiu. Prin aceste metale, bijuteria produsă la fabrică capătă rezistență și culoarea dorită cum ar fi Roșu, Galben, Alb.

Pentru prima dată platina a început să fie folosită în crearea bijuteriilor abia în sec. al XVIII-lea, în combinaţie doar cu pietre preţioase mai ales cu diamante. Acesta este cel mai scump metal folosit pe larg în confecţionarea bijuteriilor. În forma sa primară, el reprezintă un aliaj din mai multe metale cum ar fi Fe, Ir, Rh, Pd, Cu, Ni ş.a. Platina este un metal foarte dur şi stabil, care nu se corodează la umiditate ridicată şi nu se oxidează.