Aurul și platina în bijuterii si verighete

Bijuterii sunt considerate produse foarte artistice, ce se folosesc ca ornamente și se confecționează din metale prețioase , cît și din aliajele lor. Înafară de bijuteriile tradiționale , purtate de om,se mai atribuie și unele obiecte de casă, cultură, cît și unele medalii și semne jubileice. O parte foarte importantă în confecționarea bijuteriilor sunt inserțiile cu briliante și pietre semi prețioase, cît și altor materiale artificiale sau naturale, sau inele. In Paradis puteți să găsiți verighete.

Confecțiile din aur
Încă din cele mai vechi timpuri la confecționarea diferitor bijuterii se folosea aurul. Acestui prețios metal deseori îi atribuiau proprietați magice, care păzea de tot felul de probeleme. Luînd în considerație că aurul cu cea mai înalta probă (999) este destul de moale, neavînd duritatea necesară, în aliajul aurului sunt adăugate și alte amestecuri de metale.

Tehnologiile moderne permit obținerea aliajului aurului cu proprietățile fizice necesare. Înafară de duritate, amestecurile de metale schimbă și culoarea aurului. Exemplu: din aur cu proba 585 se obține:

  • aur roșu -32.55% cupru și 9% argint
  • aur galben -22.75% cupru și 18.75% argint
  • aur alb -16% nichel sau paladiu și 25.5% argint.

Din tot acest amestec 58.5% este conținut de aur curat, ceea ce și demostreazî prin urmare proba lui de 585. Fiecare din bijuterii, confecționate de meșterii salonului Paradis din Chișinău, are marca ce conține indicele probei. Confecțiile din aur cu proba 585 sunt cele mai întilnite. Cu toate acestea se întilnesc și alte bijuterii cu conținut din aur curat, cel mai des cu proba 375,583 sau 750. Conținutul înalt de aur în bijuterie favorizează ridicarea prețului produsului. Pe lînga acestea, la preț mai afectează și costul pietrelor prețioase sau semi prețioase , cît și chletuielile de producție inele.

Confecțiile din platină
Spre deosebire de aur, platina se folosește în bijuterii începind cu secolul 18. Odată cu descoperirea proprietăților benefice a metalului dat , s-a început folosirea lui în diferite ramuri a industriei , înclusiv și confecționarea de bijuterii. La ziua de azi, platina este unul din cele mai scumpe metale, folosit la înfrumusețarea bijuteriilor. Platina posedă densitate destul de înnaltă, ceea ce mărește nesemnificativ masa producției confecționate din acest metal. Pentru bijuterii din platină este caracteristic păstrarea aspectului fizic prezentabil . Foarte des la confecțiile din platină se adaugă și pietre prețioase , în final formîndu-se o compoziție fermecătoare și foarte interesantă. Avantajele adăugatoare a platinei în acest caz este, că cadru metalului fixează foarte bine piatra prețioasă.

Se folosește platina și în combinație cu alte metale prețioase, de exemplu aurul, în verighete. Asortimentul produselor din platină este destul de variat. Comanda unei bijuterii originale din platină se poate face la salonul de bijuterii Paradis.

SlideBar

Bijuterii din aur

Bijuterii din aur
Dragostea are o singură lege - trebuie să faceți fericită persoana iubită și acest lucru o putem face cu bijuteriile din aur Paradis.
Descoperă

Bijuterii din argint

Bijuterii din argint
Bijuteriile din argint Paradis mereu vor avea grijă de fiecare moment din viața ta.
Descoperă
Fiecare inel poartă în sine o poveste . Inelele de logodnă Paradis vă vor ajuta să o păstrați
Descoperă
Descoperă o multitudine de emoții cu inelele de cununie Paradis
Descoperă

Ceasuri și brățări

Ceasuri și brățări
Clasic, sport sau fantasy. Ceasurile by Sokolov- alegerea perfectă.

Veselă și suvenire

Veselă și suvenire
Vesela de la Paradis by Sokolov mereu o să vă aducă aminte de serile petrecute în familie.
Descoperă