Argintul ca și aurul face parte din categoria metalelor prețioase. Grație plasticității sale, argintul este pe larg folosit în industria bijuteriilor, la confecționarea monedelor și la fabricarea veselei. În ultimul deceniu utilajul folosit la crearea bijuteriilor din argint a devenit mult mai performant, de aceea finisarea, prelucrarea și designul articolelor din acest metal predau un aspect mult mai prezentabil și atrăgător.

În anul 2009, atunci când prețul la aur s-a dublat, mulți producători au început să producă mai multe bijuterii din argint și chiar în combinație cu diamante, fapt ce a dus la creșterea numărului de colecții prezentate în ultimii ani. Astfel, importanța bijuteriilor în această industrie unde domina aurul, a crescut enorm, deoarece el este mai accesibil decât aurul, dar în același timp face parte din familia metalelor prețioase.

Titilul 925 – reprezintă cantitatea de bijuterii folosită într-un gram și anume 92,5% este Ag, iar 7,5% sunt alte metale ce oferă duritate bijuteriei. Pentru ai oferi o mai mare rezistență articolelor din argint, în industria bijuteriilor el este combinat în aliaj cu alte metale precum Cu.

Pietrele semiprețioase sunt totalitatea pietrelor naturale cu excepția celor patru Diamantul, Smaraldul, Rubinul și Safirul. Denumirea de semiprețioase nu înseamnă că aceste pietre nu au valoare, ele sunt mai des întâlnite decât cele patru pietre prețioase menționate mai sus, dar la fel au valoare semnificativă..

Pietre semiprețioase:
   - Ametist
   - Acvamarin
   - Citrin
   - Cuarț
   - Granat
   - Iolit
   - Opal
   - Peridot
   - Piatra Lunii
   - Tanzanit
   - Topaz
   - Turmalina
   - Turcoaz
   - Tsavorit etc.