Materia Primă

Metalele prețioase folosite de fabrici la fabricarea bijuteriilor este procurat din bancă, ceea ce garantează proeveniența și calitatea înaltă a aurului, celelalte metale (Ag,Ni,Cu,Zn) adăugate în legătură (aliaj) pentru a oferi rezistență și culoare sunt achiziționate de la cei mai buni producători din domeniu. Pietrele fixate în bijuterii trec o verificare minițioasă în departamentul geomologic al fabricii producătoare.


Tehnlogiile

Bijuteriile create la fabricile partenere ale firmei ”Paradis” sunt de calitate înaltă deoarece sunt folosite tehnologii performante (de ultimă generație) produse la rândul său de companii specializate în domeniul industriei date. O bjuterie de fabrică trece mai multe etape și respectiv pe la mai mulți meșteri fiecare specializat în domeniul său cum ar fi crearea desenului 3D, confecțioanarea mostrei, verificarea modelului la rezistență și corectarea neajunsurilor, prelucrarea, fixarea pietrelor, acoperiea etc.


 

1234


Etichetarea

Oricare bijuterie în conformitate cu legislația Republicii Moldova trebuie să fie însoțită cu o etichetă plombuită. Această etichetă conține informație privind:

- Producătorul bijuteriei (denumirea ”Logoul”, țara, orașul, strada, chiar și tel. de contact)
- Caracteristicele bijuteriei (masa, tipul pietrelor, titlul aurului)
Această etichetă de fapt reprezintă certficatul (pașaportul) bijuteriei ce autentifică proeveniența bijuteriei.


Titlul de marcare (Proba)

Fiecare bijuterie trebuie să aibă un titlu de marcare ce confirmă legalitatea aflării în vânzare, iar acest titlu în Republica Moldova îl reprezintă capul de zimbru ... ,dacă bijuteria este din Rusia și a fost importată în RM, pe langă ”capul de zimbru” , bijuteria trebuie să aibă titlul de marcare din Rusia și anume un cap de doamnă cu un coif în cap.

proba


Recomandări pentru Îngrijirea Bijuteriilor

Mijloacele cosmetice și igienice folosite zilnic la fel ca și mijloacele chimice de uz casnic conțin diferite substanțe ce acționează negativ asupra aliajelor de aur și asupra pietrelor (semi) prețioase.

Astfel, pentru a evita deteriorarea acestora, vă recomandăm să:
- Înlăturați întotdeauna bijuteriile când vă angajați în activități ce implică expunerea lor la soluții chimice, căldură sau în timpul diverselor proceduri cosmetice, în baie sau duș;
- Înlăturați bijuteriile atunci când mergeți la saună sau în piscină;
- Evitați schimbările bruște ale temperaturii și expunerea bijuteriilor pe o perioadă îndelungată în apropierea surselor de lumină și căldură.
- Bijuteriile trebuie păstrate în cutii speciale cusute în interior cu materie, dar nu trebie puse una peste alta, dar în așa mod încât să nu aibă contact.
Dacă ați observat că piatra din bijuteria dvs. și-a pierdut din luciul și farmecul său de odinioară, urmează s-o supuneți unui scurt proces de curățare. 

 

Puneți bijuteria într-o soluție apoasă de clorură de amoiniu (5-10 picături la un pahar de apă) sau într-o soluție caldă cu praf de spălat pentru câteva ore, după care clătiți, uscați și ștergeți bijuteria cu o stofă naturală. În acest mod veți restabili luciul bijuteriilor cu topaz, beril, acvamarin, ametist, citrin, crisolit, granat, turmalină și crisopraz.

Nu este recomandabil utilizarea soluțiilor de săpun, precum săpunul care poate forma pelicule de grăsimi (îndeosebi pe suprafețele topazului). O îngrijire deosebită necesită bijuteriile cu turcoază, coral, perlă și sidef. Ele sunt rezistente la zgârieturi, dar suprafața lor se poate schimba, datorită porozității lor. Uleiul, sarea, cremurile, fondurile de ten, precum și parfumurile pot provoca anumite defecțiuni nedorite, cum ar fi petele de grăsime, care pot fi înlăturate prin ștergere cu mătase sau cu o cârpă foarte moale. Cea mai sigură și ușoară metodă de îngrijire a bijuteriilor constă în utilizarea mijloacelor de cosmetică pentru bijuterii: în prezent este disponibilă o gamă largă de mijloace (de consistență lichidă, spume, șervețele) exclusiv destinate pentru îngrijirea tuturor felurilor de pietre prețioase, precum și a aliajelor de aur, platină și argint.